Vår vackra skola, Hallsta skola! Klicka på bilden så kommer du till vår hemsida.

lördag 16 februari 2013

Igår frågade Mina mig vad en semla är för någonting. Jag lovade att visa henne en bild på en semla men glömde det. Eftersom jag vet att Mina ofta tittar på bloggen så lägger jag ut en bild på en semla här. Varsågod Mina, här kommer en semla! (Bilder är bra när språket blir för svårt)

Hälsningar Cilla

Foto:Erik Forsberg

onsdag 13 februari 2013

Gissa saken, här kommer svaret!

Den här saken använder brandmännen när de ska slå in dörrar för att komma åt att släcka bränder.

onsdag 6 februari 2013

Ny klasskamrat

Idag har vi fått en ny klasskamrat. Hon heter Anna och är född här i Sverige men hennes föräldrar kommer från Iran. Anna har hunnit med att bo både i Kaada och Iran innan hon åter hmnade här i Sverige. Idag har vi varit ute på Google Earth och tittat var Kanada och Iran ligger. Vi lärde oss då att Irans huvudstad heter Teheran. Hjärtligt välkommen till oss Anna, hoppas att du ska trivas hos oss.

Hälsnningar från super2orna

måndag 4 februari 2013

Resonera, jämföra och dra slutsatser

Efter att ha mätt alla i klassen inklusive fröken och klistrat upp våra längder på väggen fick eleverna två och två denna fråga att klura på.

Hur lång är Berit?
1. 170 cm
X. 140 cm
2. 210 cm



 
 
Här kommer några av svaren



 
 
 




fredag 1 februari 2013

Gissa saken

Vet ni vad brand menen har den här till?
Hälsningar Deividas

Vi har varit på brandstationen. Vi fick lära os mer om vad man skulle göra när det brann. Så att nu vet vi vad man ska göra när det brinner. Vi fick också veta lite om slangarna på brandbilen. Vi spelade ett spel när man fick lära sig hur man släkte eld. Om man går in på den här adressen www.flammy.nu kan man spela det spelet.
Hälsningar Nova