Vår vackra skola, Hallsta skola! Klicka på bilden så kommer du till vår hemsida.

torsdag 20 september 2012

Tema träd

Igår hade vi avslut på vårt tema om träd. Vi har läst om träden, plockat löv, tittat på bildspel och målat träd och löv. Det sista vi gjorde igår var att eleverna, på IPaden, fick skriva ner några saker som de nu visste om träd som de inte visste innan. Här bjuder vi på våra nya kunskaper:


Lönn är ett stort träd och den har färgglada löv på Hösten.
Lisabella och Angela

Linden växer ofta på lindvägen och det fins lövträd och det fins barträd. En ek har ekolon och granen är ett barträd. Träd har en stam och grenar.
 William och Hanna

Ek har ekolon som sitter lite vid löven. Och lite vart som helst. Lönn har stora löv. Lind växer på lind vägen. Rönn har rönnbär på grenarna. Tall är ett barträd. Och så har tallen små kotar och bar. Gran är ett barträd. Den har stora kotar som sitter vid baren.
Julia och Tindra.

Trädet växer och har löv eller barr och grenar som löven eller barren växer på. Också har den en stam som grenarna växer på. Den har också en rot som håller fast trädet så att det inte trillar omkull också kan visa träd bli över hundra år gamla.
Emmy

Allt om träd.                    
Det finns många träd men nu talar vi om barträd och lövträd. Till exempel. Lönn och tall. Alla träd har stam. En ek har ekollon. Ekorren äter ekollonen. Det fins träd i skogen. I skogen fins myket grannar.  
Vincent och Nova har skrivit det här.

Träd kan bli gamla. Det fins Lövträd och barr träd och rön träd. Dom har räder och rot. Och stam fins på träd.  Grenar finns det på träd.
William K.

Träd har rönbär. Träd har tall. Alla träd har gren. Det fins träd i skogen. Eken kan bli jättegamal.
Noor och Loc

Det är en lönn. Den har löv.
Mina och Inas

Lönn ek tall björk barr löv träd rönn. Stam gren krona rot naturen vekster. Det finns i skogen träd . Eken kan va tusen år. 
Aymen och Deividas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar